Kategorie

Najlepsze domowe pączki z trzema nadzieniami!

Najlepsze domowe pączki z trzema nadzieniami!

Puszyste, delikatne i na maxa owocowe – oto pączki, które skradną Wasze serca!


Puszyste, delikatne i na maxa owocowe – oto pączki, które skradną Wasze serca! Wypełnione po brzegi aksamitnym nadzieniem: borówkowym, wiśniowym i malinowym, oblane mleczną oraz białą czekoladą i posypane liofilizowanymi owocami. Brzmi dobrze? A smakuje jeszcze lepiej! Zapisz przepis i koniecznie spróbuj!

Wykonanie :

  1. Do naczynia  wlewamy mleko, dodajemy drożdże, cukier, cukier waniliowy i masło. Bardzo delikatnie podgrzewamy mieszając  (pamiętajcie to ma być tylko delikatne podgrzane 37•)
  2. Dodajemy mąkę, żółtka i sól. Wyrabiamy ciasto ok 3 minuty. 
  3. Ciasto pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę. 
  4. Po godzinie  wyciągam na blat oprószony mąką. 
  5. Ciasto dziele na równe kawałki 16 szt. i formuję pączki jak na filmie. Gotowe pączki zostawiam do wyrośnięcia na ok 15-20 min (pączki muszą na prawdę dobrze wyrosnąć, to gwarantuje puszystość i pojawienie się jasnej obwódki na pączku po upieczeniu)
  6. Smażę na oleju  w temp 160-170• 2-3 minuty z każdej strony. 
  7. Nadzienie to fruzeliny owocowe. Malinowa, borówkowa i wiśniowa. Owoce doprowadzam do wrzenia. Dodaję cukier, ok 3 łyżki na pół kg owoców.
  8. Łyżkę mąki ziemniaczanej odpuszczam w odrobinie wody i zalewam gotujące się owoce. Po chwili mamy gotową gęstą frużelinę.
  9. Na koniec ozdobimy czekoladą lub liofilizowanymi owocami.



              

GRIZLY WSKAZÓWKA 👉 Do dekoracji pączków możesz użyć liofilizowanych owoców. Warto spróbować na przykład mrozem suszonych truskawek, wiśni lub borówek. Jeśli całe kawałki owoców wydają Ci się zbyt duże, polecamy sięgnąć po liofilizowane owoce w formie proszku lub kawałków. W naszej ofercie znajdziesz między innymi truskawki oraz czerwoną porzeczkę.   


Smacznego apetytu!

Autor przepisu:

  • 500 g mąki pszennej
  • 70 g cukru ok trzy łyżki
  • 80 g masła
  • 4 żółtka
  • 40 g świeżych drożdży
  • 200 g mleka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • Olej kokosowy rafinowany BIO Olej kokosowy rafinowany BIO

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!