Dostępne
dostarczymy 13. 11.
#
Dostawa od 11,49 zł
Śliwki to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Oprócz pysznego, soczystego smaku z pewnością docenisz dużą zawartość błonnika i boru. Świetne do ciast i knedli śliwkowych.
Popis
GRIZLY Śliwki suszone delikatne 1000 g
- Klasyfikacja administracyjna: Suszone owoce jednogatunkowe
- Składniki: Śliwki (Ashlock) 99,9%, konserwant E202: sorbinian potasu
- Kraj pochodzenia: Chile
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i korzyści: Śliwki są produkowane z całych, dojrzałych, świeżych śliwek w kolorze ciemnoniebieskim do purpurowego. Drzewo, które produkuje śliwki nazywane jest śliwą domową. W Czechach nazywana jest śliwką, na Morawach trnką. Suszone śliwki mają kolor od ciemnoniebieskiego do czarnego i zawierają głównie węglowodany w postaci glukozy i sacharozy. Są bogate w witaminy, minerały i błonnik. Oprócz wspomnianych już substancji zawierają one również znaczną ilość naturalnego cukru - sorbitolu, który działa w jelitach podobnie jak błonnik, a także warto wspomnieć o występującym w śliwkach pierwiastku śladowym - borze. Pomimo wysokiej zawartości węglowodanów, śliwki nadają się do diety redukcyjnej ze względu na zawartość pektyn, które spowalniają wchłanianie cukrów i zwiększają spalanie tłuszczu.
Śliwki mogą zawierać kawałki pestek lub całe pestki.
Zastosowanie: Śliwki można wykorzystać do pieczenia ciast, przyrządzania surowych deserów lub sosów śliwkowych. Świetnie nadają się do osłodzenia śniadania, niezależnie od tego, czy lubisz owsiankę, musli czy płatki owsiane. Śliwki to smakołyk sam w sobie, który z pewnością pozbawi Cię ochoty n
Składniki
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1004 kJ / 240 kcal |
Tłuszcz: | 0,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,1 g |
Węglowodany: | 64 g |
z których cukrów: | 38 g |
Błonnik: | 7,1 g |
Białko: | 2,2 g |
Sól: | 0 g |