Pakowanie
Stalówki czystej masy kakaowej powstają z wyjątkowych ekwadorskich ziaren kakaowych. Ziarna kakaowe można wykorzystać do bezpośredniego spożycia, ale szczególnie nadają się do pieczenia lub przygotowania słodkich deserów.
Podobne produkty
GRIZLY Lucerna, rukola, rukiew wodna, por BIO Mieszanka nasion do kiełkowania BIO 250 g Dodaj do ulubionych
Popis
GRIZLY Nieprażone ziarna kakaowe, stalówki BIO 250 g
Drobne kawałki czystej masy kakaowej powstają z wyjątkowych ekwadorskich ziaren kakaowych. Powstają poprzez mielenie suszonych ziaren kakaowych w specjalnych młynach. Masa kakaowa jest podstawowym surowcem do produkcji czekolady i czasami nazywana jest również czekoladą 100%. Może być stosowany do bezpośredniego spożycia, ale szczególnie nadaje się do pieczenia lub przygotowania słodkich deserów.
Skład: ziarna kakaowe BIO 100%
Kraj pochodzenia: Peru
Produkt nie zawiera alergenów.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze do 25 °C i wilgotności względnej do 70%.
Rozmiar kawałków: miedzy 2-15 mm.
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2782 kJ / 673 kcal |
Tłuszcze: | 52 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 33 g |
Węglowodany: | 25,8 g |
z których cukrów: | 0,2 g |
Błonnik: | 25,6 g |
Białka: | 13 g |
Sól: | 0,2 g |