GRIZLY Belgijska czekolada mleczna Arriba 500 g
Czekolada mleczna Arriba ujawnia intensywną masę prażonego kakao z dużą ilością słodkich karmelowych tonów i subtelną owocową nutą. Doskonale nadaje się do produkcji tabliczek i batonów, ale może mieć również szerokie zastosowanie, od aromatyzowania ganaszów po musy, kremy czy sosy.
InPost Paczkomaty | 15,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
GLS - dostawa na adres | 16,99 zł |
Kurier DHL Express | 20,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Belgijska czekolada mleczna Arriba 500 g
- Klasyfikacja administracyjna: Czekolada
- Składniki: cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku , miazga kakaowa (Ekwador), odtłuszczone mleko w proszku , emulgatory: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy
- Min.%: kakao: 39% (33,9% masło kakaowe i 6,6% odtłuszczone kakao); mleko: 25,5% (5,2% tłuszczu mlecznego i 20,3% odtłuszczonego mleka w proszku); tłuszcz: 39,1% (33,9% masło kakaowe i 5,2% tłuszczu mlecznego)
- Kraj pochodzenia: Belgia
- Certyfikat: Kosher
- Producent: Callebaut
- Przechowywanie : Przechowywać w czystym i suchym miejscu w temperaturze 12 - 20 ° C
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływ na jakość produktu.)
Mleczna czekolada Grizzly produkowana jest z kakao Nacional z dorzecza rzeki Guayas. Historia Arriba sięga XIX wieku: pewnego dnia szwajcarski producent czekolady podróżujący wzdłuż rzeki Guayas w Ekwadorze natrafił na wyjątkową odmianę kakao. Kakao to, odmiana Nacional o wyjątkowym aromacie, szybko zyskało nazwę Arriba, od nazwy dorzecza, w którym było uprawiane. Do dziś odmiana Nacional uprawiana na obszarze Arriba jest bardzo poszukiwaną odmianą kakao, charakteryzującą się wyjątkowo intensywnym smakiem kakao o złożonym aromacie.
Czekolada mleczna Arriba ujawnia intensywną masę prażonego kakao z dużą ilością słodkich karmelowych tonów i subtelną owocową nutą. Arriba świetnie smakuje jako taka, nawet w połączeniu z lekko kwaśnymi składnikami, z drobno prażonymi składnikami, takimi jak doskonała kawa i drobne składniki ziołowe. Doskonale nadaje się do produkcji tabliczek i batonów, ale może mieć również szerokie zastosowanie, od aromatyzowania ganaszów po musy, kremy czy sosy.
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2397 kJ / 573 kcal |
Tłuszcz: | 39 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 23,5 g |
Węglowodany: | 44,4 g |
w tym cukry: | 43,3 g |
Błonnik: | 2,8 g |
Białko: | 9,1 g |
Sól: | 0,24 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Doskonała czekolada, idealny rozmiar soczewki
doskonała i wysokiej jakości czekolada
doskonała i wysokiej jakości czekolada
doskonała i wysokiej jakości czekolada
Przyjemny pyszny smak i doskonały do gorącej czekolady.